Wij krijgen met regelmaat vragen over verschillende vormen van isolatie en hoe onze inspecties eruit zien. Hier onder hebben wij de meest voorkomende vragen behandeld. Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Kan subsidie uit bevingsschade worden gebruikt voor isolatie?

Isoleren van uw huis is verduurzamen. Hiervoor is een bedrag van maximaal €4.000,00 beschikbaar gesteld door de overheid. Meer informatie is te vinden op de website SNN.NL.

Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken. Je kunt maximaal € 4.000 subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling kom je voor deze subsidie in aanmerking

Hoe ziet een inspectie voor spouwmuurisolatie eruit?

Voor spouwmuurisolatie worden enkele gaatjes in de voegen van de muren geboord zodat met een zg. endoscoop in de spouw kan worden gekeken of deze al is geïsoleerd en of de spouw niet vervuild is.

Na deze inspecties kan worden bepaald of en met welke materialen de spouwmuur kan worden geïsoleerd. Afhankelijk van de te gebruiken materialen kunnen de kosten worden bepaald.

Lees meer over spouwmuurisolatie

Wat is spouwvervuiling?

Van spouwvervuiling is sprake als er specie en/of puinresten zijn achtergebleven in de spouw. Hierdoor is het niet mogelijk isolatie aan te brengen.

Lees hier meer over spouwmuurisolatie

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn sterk afhankelijk van de te gebruiken spouwmuurisolatie materialen. Dit varieert tussen de €17,- en €20,- per vierkante meter.

Lees hier meer over de kosten van spouwmuurisolatie

Hoe ziet een inspectie voor vloerisolatie eruit?

Voor vloerisolatie ga ik onder de vloer kijken of er voldoende ruimte is, er geen water onder staat en of er al vloerisolatie is aangebracht.

Na deze inspecties kan worden bepaald of en met welke materialen de vloer kan worden geïsoleerd. Afhankelijk van de te gebruiken materialen kunnen de kosten worden bepaald.

Lees meer over vloerisolatie

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloermuurisolatie zijn sterk afhankelijk van de toe te passen vloer- en of bodemisolatie. Te denken valt aan bedragen tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter.

Zijn er bijkomende kosten voor het aanbrengen van spouwmuur- of vloerisolatie?

Soms is het nodig een kruipluik in de vloer te maken, de kosten hiervoor zullen nader moeten worden bepaald. Bij huizen die erg hoog zijn zal bijvoorbeeld een hoogwerker ingezet moeten worden.