Wat kost spouwmuurisolatie?

Onafhankelijk isolatie advies

Kosten besparend

Ruim 40 jaar ervaring

Duidelijk advies

Onafhankelijk

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een uitstekende manier om energie te besparen. Maar wat kost spouwmuurisolatie? De kosten voor spouwmuurisolatie zijn sterk afhankelijk van de te gebruiken spouwmuurisolatie materialen. Dit varieert tussen de €17,- en €20,- per vierkante meter.

Energie besparen met spouwmuurisolatie is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor u als huisbezitter financieel zeer aantrekkelijk. Door het aanbrengen van spouwmuurisolatie, maar ook vloerisolatie, extra isolerende beglazing en dakisolatie is dit voordeel betrekkelijk eenvoudig te realiseren. De kosten voor spouwmuurisolatie zullen u zeker meevallen en zijn vaak binnen enkele jaren terugverdient. Daarnaast vergroot u het wooncomfort, wat direct na het isoleren van de spouwmuur merkbaar is.

Graag kom ik bij u langs om uw woning te inspecteren en een onafhankelijk isolatie advies te geven.

Afspraak maken voor onafhankelijk isolatie advies

wat kost spouwmuurisolatie, onafhankelijk isolatie advies

“Wat kost spouwmuurisolatie? De kosten zullen u meevallen!”

Kosten materiaal spouwmuurIsolatie

EPS korrels worden het vaakst ingezet bij het na-isoleren van reeds bestaande spouwmuren. Dit isolatiemateriaal is vooral populair door de goede isolatiewaarde en vochtbestendig. Bovendien is het 100% recyclebaar.

Het grote voordeel van deze korrels is dat ze lang meegaan zonder isolatiewaarde te verliezen. Daarnaast zijn de korrels van alle soorten spouwmuurisolatie het meest vochtbestendig. Waardoor ze ook goed bestand zijn tegen schimmels en rot. Ondanks dat blijft het materiaal ademend en zorgt het ervoor dat vocht in de spouwmuur kan ontsnappen.

 

Afspraak maken voor spouwmuurisolatie in Groningen

isolatie advies, isolatiemateriaal spouwmuur, wat kost spouwmuurisolatie

Onze diensten

Isolatie advies huis isoleren

Onafhankelijke advies over het isoleren van uw huis, omdat ik op geen enkele manier verbonden ben aan marktpartijen. Ik ken de bedrijven en hun producten zeker wel, maar verkoop hun producten niet. Er is maar één belang dat ik dien en dat is die van u: de bewoner of de potentiële koper van het huis.

Lees meer over onafhankelijk isolatie advies

Bouw advies

Door jarenlange ervaringen in verbouw en restauratiewerkzaamheden kunt u rekenen op een gedegen en betrouwbaar bouwkundig advies. Ook voor bijzondere projecten zoals restauraties van bijvoorbeeld monumentale panden en boerderijen bent u bij mij aan het juiste adres.

Lees meer over de bouwkundig adviseur

Onderhoudsadvies

Door het doen van een onderhoudsinspectie kan ik voor u een kostenoverzicht voor het onderhoud opstellen. In het kostenoverzicht is duidelijk wat op korte, middellange en lange termijn dient te worden gedaan. U weet dan zeker dat alle aspecten worden meegenomen en heeft financieel overzicht.

Lees meer over onderhoudsadvies voor uw huis

Wij zijn ook werkzaam in:

Veelgestelde vragen

Wij krijgen met regelmaat vragen over verschillende vormen van isolatie en hoe onze inspecties eruit zien. Hier onder hebben wij de meest voorkomende vragen behandeld. Zit het antwoord op uw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

Kan subsidie uit bevingsschade gebruikt worden voor het isoleren van mijn huis?

Isoleren van uw huis is verduurzamen. Hiervoor is een bedrag van maximaal €4.000,00 beschikbaar gesteld door de overheid. Meer informatie is te vinden op de website SNN.NL.

Ben je woningeigenaar in het aardbevingsgebied met erkende bevingsschade? Dan kun je gebruik maken van de subsidie Waardevermeerdering om jouw huis duurzamer te maken. Je kunt maximaal € 4.000 subsidie krijgen om bijvoorbeeld de vloer te isoleren, HR++(+) glas te plaatsen of zonnepanelen te installeren. Ook als je gebruik maakt van de stuwmeerregeling en niet eerder gebruik hebt gemaakt van de waardevermeerderingsregeling kom je voor deze subsidie in aanmerking

Hoe ziet een inspectie voor spouwmuurisolatie eruit?

Voor spouwmuurisolatie worden enkele gaatjes in de voegen van de muren geboord zodat met een zg. endoscoop in de spouw kan worden gekeken of deze al is geïsoleerd en of de spouw niet vervuild is.

Na deze inspecties kan worden bepaald of en met welke materialen de spouwmuur kan worden geïsoleerd. Afhankelijk van de te gebruiken materialen kunnen de kosten worden bepaald.

Lees meer over spouwmuurisolatie

Wat is spouwvervuiling?

Van spouwvervuiling is sprake als er specie en/of puinresten zijn achtergebleven in de spouw. Hierdoor is het niet mogelijk isolatie aan te brengen.

Wat kost spouwmuurisolatie?

De kosten voor spouwmuurisolatie zijn sterk afhankelijk van de te gebruiken spouwmuurisolatie materialen. Dit varieert tussen de €17,- en €20,- per vierkante meter.

Hoe ziet een inspectie voor vloerisolatie eruit?

Voor vloerisolatie ga ik onder de vloer kijken of er voldoende ruimte is, er geen water onder staat en of er al vloerisolatie is aangebracht.

Na deze inspecties kan worden bepaald of en met welke materialen de vloer kan worden geïsoleerd. Afhankelijk van de te gebruiken materialen kunnen de kosten worden bepaald.

Lees meer over vloerisolatie

Wat kost vloerisolatie?

De kosten voor vloerisolatie zijn sterk afhankelijk van de toe te passen vloer- en of bodemisolatie. Te denken valt aan bedragen tussen de €20,- en €30,- per vierkante meter.

Zijn er bijkomende kosten voor het aanbrengen van spouwmuur- of vloerisolatie?

Soms is het nodig een kruipluik in de vloer te maken, de kosten hiervoor zullen nader moeten worden bepaald. Bij huizen die erg hoog zijn zal bijvoorbeeld een hoogwerker ingezet moeten worden.